Blogger Layouts

петак, 10. јун 2011.

Jedna čudna supa!

Dok sam bila jutros pod tušem, činila sam nešto što retko radim. Nemojte odmah imati prljave misli! Blah! Šta sam radila? Evo ovo - I did some thinking. Voda pomaže u bistrenju misli. Ja sam sebe izgradila po principu "što na um, to na drum". A to, složićete se, nije uvek najbolja solucija. Došla sam do krucijalnog zaključka koji glasi: "Ja baš nemam sreće". A zašto? I to sam shvatila. Pazite sad - uvek odaberem da spavam na pogrešnoj strani kreveta! Na strani, tako da sam primorana da ustanem svako jutro na levu nogu! Eto! Moram zabeležiti u notes pod "things to do" sledeće - ili menjaj stranu na kojoj spavaš ili menjaj položaj kreveta. A možda potražim i savet od feng shui zaluđenika. Da pređemo na meni.


Za današnji ručak sam mislila da skuvam finu bistru supicu od mladog nemasnog pileta i matore svenule šagrape i/ili peršuna. Sviđa vam se? Ne garantujem za ukus. Ta mlada piletina se ne kupuje u marketu niti se dobija od rođaka sa sela. Ta piletina se lovi po gradu. Imate je svuda. Zavisi šta volite. Mlade šepurave kokice ili možda one kozumne jednodnevne ROSS i COBB subspecius kurvatiis. Vreme lova? Isto po želji. Ako ste se namerili da budete lovac, nema šanse da odete kući gladni! I po najgorem kišnom danu kad se otvori nebo i počne drugi potop i po vrućinčini kad se pilićima istopi pašteta mejk ap i u zlo doba noći! Večere svuda! Neće možda svaka biti savršeno slasna, ali većina drtina i ne bira. 


Apropo te svenule šargarepe... To je, ono, baš matora, potrošena šargarepa koja više nije za konzumaciju, ali iz poznatih razloga je često viđen gost frižidera. Na nju se takođe može nabasati skoro uvek. I svuda. Ono, ta šargarepa pod obavezno ima i svoju drugaricu - neku krtolu (čitaj ženu) i podmladak - mladi krompir. Te današnje šargarepe veoma vole tu mladu piletinu. One krtole koje imaju u svojim kućama možda i nisu tako neukusne, ali su im biće dosadile na nekoliko nivoa. Ne bih ja sad da zalazim u tu problematiku na pitanje "zašto". Jednostavno je tako. Uglavnom su te njihove krtole sasvim fine, pune redovno frižider, čuvaju podmladak, posvećene su okopavanju svoje bašte i uglavnom nisu svesne "noćnih" delatnosti njihovih šargarepamena. 


Ima dve vrste šargarepamena: 1. onih prerano uletelih u zajednicu sa krtolom i nisu se dovoljno naludovali u mladosti dok su bili jedri i sočni pa sad ceo frižider trpi zbog njihovih postupaka i onog što iz njih proizilazi i uopšte se ne kriju i 2. onih koji su sasvim zadovoljni stanjem svog frižidera, bar tako kažu, ali ne drži ih mesto jer su namirisali cveće u tuđoj bašti. Ta druga vrsta mi je ogavnija od prve. Zašto? Za razliku od prve koji su izabrali tu mačo formu i koji su obično u poziciji da imaju najskuplje alatke za okopavanje svoje bašte i najkvalitetnije herbicide i ne kriju ništa od svoje saputnice krtole (a ona to ili prihvati kao činjenično stanje jer nema drugi izbor ili potraži drugi frižider), ovi drugi su najobičniji šonjavci. Njihov profil je ovaj - više ili manje su obrazovani, pročitali su dosta literature, znaju solidno da barataju rečima i traži tačno određeni profil piletine. Spavaju do 11h, mnogo seru kako su strašno u poslu, a ceo dan provedu online četujeći. Glavna reč u njihovom vokabularu je DISKRECIJA. Zaziru od mogućnosti da budu viđeni u pilećem društvu jer su kastrirani od rođenja. Žele da se viđaju sa piletinom, a do svih informacija o njoj dolaze preko njenih drugarica ili su stalkeri na facebook-u. Umisle kako ih je ta piletina na koju su bacili oko gledala, umisle da su poželjni i žele da uđu u tuđu baštu iako im je njihova, kako već spomenuh, sasvim zadovoljavajuća. Nije isključeno ni da su u prošlosti bili delikventi. Druže se sa sebi sličnima. Dakle, probude se u 11h, obave fiziološke potrebe, pomaze podmladak, zatim nastave da seru online ili idu u grad na kafu, a možda i joint. Dva, tri, šest komada. Uveče idu takođe na pivo. I joint. Glume frajare iako kola nisu u stanju da operu i po 3 godine. Ma najbolje ih opisuje ova izreka: "Spolja gladac, a iznutra jadac". 


Govore kako su strašno zaljubljeni u tu piletinu, kako su u stanju da je čekaju ako treba i deset godina dok ona ne shvati da je on pravi šargarepamen za nju! Onda popizde kad ta piletina nađe mladog, lepšeg petla kako i dolikuje. Veoma su upućeni u njen svet, čak i više nego što treba! Do svih informacija se dolazi preko njenog kruga prijatelja sa kojima su u čudnoj simbiozi. Mhm. 

U suštini, oni su obični paraziti koji ništa u svom veku nisu i neće postići i fascinantno su opterećeni samohvalospevima. A istina kad tad ispliva na površinu i to onda bude jedna velika lepa fleka zejtina na poršini vode. Samo treba sačekati. Prijatno!



2 коментара:

  1. Kakva dobra supa :):):):)..bravo...ali ne zaboravi,ipak se piletina pita sa kojom ce sargarepom da se kuva :)
    BTW. obrisah poslednji blog,jer je suvise lican

    ОдговориИзбриши
  2. A neeee.... Meni je bas bio sjajan! Sauna, sex i sta ces vise! I cura koja je najsrecnija na svetu! Svaka ti cast!

    ОдговориИзбриши